Zobacz nasze menu


Obiad dnia

DSC00586

Czernina

Tradycyjna polska zupa / Polish soup made of duck blood and clear poultry broth / Traditionelle polnische Entenblutsuppe

Sprawdź inne zupy
kaczka_pyzy

Kaczka z pyzami i modrą kapustą

Kaczka, pyzy drożdżowe, modra kapusta ciepła / Duck, yeast dumplings, red cabbage / Ente, Hefeklöße, Rotkraut

Sprawdź inne dania główne


Zapraszamy

Wejdź do wnętrza restauracji

Witamy w Hyćce

H yćka to bez czarny nazywany również bzem lekarskim, dla Wielkopolan natomiast to od zawsze hyćka lub hyczka. To inspiracja naszej kuchni: dań regionalnych, wielkopolskich, w oparciu o własną produkcję. Pyry z gzikiem, czernina, szagówki, kaczka z pyzami, szare kluchy z kapustą - brzmi dobrze? Na deser proponujemy własne wypieki. Organizujemy imprezy okolicznościowe, koncerty, warsztaty..

  • Domowa atmosfera
  • Pyszne jedzenie
  • Szybka i miła obsługa
  • Darmowy dostęp do internetu

Godziny otwarcia

  • 11:00 - 20:00
  • 11:00 - 21:00
  • 12:00 - 21:00
  • 12:00 - 20:00

Hyćka od kuchni

Smaki Poznania Kuchnia Wielkopolska

T radycja jest inspiracją dla naszej kuchni: dań regionalnych, wielkopolskich, w oparciu o własną produkcję: pyry z gzikiem, czernina, szagówki, kaczka z pyzami, szare kluchy z kapustą. Sami produkujemy na własne potrzeby konfitury, przetwory warzywne, syropy, kompoty. Z początkiem roku 2017 rozpoczęliśmy wypiek własnego chleba na zakwasie przywracając tradycje miejsca - restauracja znajduje w pomieszczeniach po historycznej piekarni Państwa Borowiaków. Konsekwencją kultywowania kuchni wielkopolskiej jest fakt iż od sierpnia 2017 roku restauracja nasza należy do Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Wielkopolski. Uchylamy rąbka tajemnicy naszej kuchni w reportażu z cyklu Smaki Poznania pod tytułem "Kuchnia wielkopolska" produkcji TVK Winogrady.


    Kontakt

    Kontakt:

     

    Aktualności

    31 sierpnia 2017

    Wyróżnienie w konkursie Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów

    Restauracja Hyćka otrzymała wyróżnienie za syrop z hyćki i drugie miejsce za naszą kaczkę i czerninę w konkursie Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów organizowanym przez […]
    26 września 2017

    „Kuchnia Regionalna Roku 2017 ” dla restauracji Hyćka

    Restauracja Hyćka zajęła pierwsze miejsce w plebiscycie Głosu Wielkopolskiego”Kuchnia Regionalna Roku 2017 „. Dziękujemy Wszystkim za głosy i podkreślamy, że jest to sukces CAŁEGO ZESPOŁU !